Tescil Yıllı:
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon çalışmaları sonucu geliştirilen üretim izinli ekmeklik buğday çeşididir.,
Morfolojik Özellikleri:
Beyaz başaklı,kılçıklı bir çeşittir.Başakları uzun olup dik, yarı eğik bir görünüm arz eder.Bitki boyu 85-95 cm’dir.Tanesi iri-orta iri, kırmızı renkli ve sert-yarısert yapıdadır.
Tarımsal Özellikleri:
Kışlık bir çeşit olup soğuklara dayanıklılığı iyidir.Marmara Bölgesi ile kışlık ekim yapılan diğer bölgelerdeki her türlü alanlarda ve toprak yapısında ekimi tavsiye edilir.Kardeşlenme kapasitesi iyi olup verim potansiyeli yüksektir (450-800 kg/da). Kurakta verim potansiyeli yüksek düzeyde olduğu gibi iyi koşullarda da yüksek verim potansiyeline sahiptir. Orta erkenci,orta boylu ve sağlam saplı bir çeşit olup yatmaya karşı dayanıklıdır.Kullanılacak tohumluk miktarı m²’ye 450-550 tane (18-20 kg/da). uygulanacak gübre miktarı 12-15 kg/da saf azot olacak şekilde yapılmalıdır.
Patolojik Özellikleri:
Külleme,kahverengi pas ve kök hastalıklarına karşı toleranslıdır.Tohumlar sürme ile bulaşık olması halinde ekimden önce tohum ilaçlaması yapılmalıdır.
Kalite Özellikleri:
Tanesi kırmızı sert-yarısert ve iri yapıda olup ekmeklik kalitesi çok iyidir. Bindane ağırlığı 36-40 gr, hektolitre ağırlığı 76-